Give aways

torsdag den 20. oktober 2011

Efterårsferiehygge

Åhhhhh, som det er dejligt at have efterårsferie med familien. I går var vi alle sammen i Skansebadet, og i anledningen af efterårsferien var der familiedage, dvs. at hele svømmehallen var åben til fri afbenyttelse. Det betød, at vi kunne tage børnene med ind i Relaxafdelingen.

I dag har vi været på bytur. Vi skulle i Salling med Natashas skoletaske, som var gået i stykker. Efter kun 4 mdr. var den begyndt at skride i sømmen - og det er jo ikke fordi en 3. klasseselev går rundt med vildt mange bøger, hmmmm. Nå men der var bare super service i Salling, den flinke dame byttede den uden videre.

Vi var også en tur på Aalborg Stadion. I efterårsferien var der mulighed for at komme ind "i det allerhelligste". Det var meget skægt at se spillernes omklædningsrum, få lov til (næste) at komme ind på grønsværen.
Efter en lang dag, var det dejligt, at madplanen viste vokret wokret, som i sig selv ikke er som kompliceret.
Jeg havde fundet denne lækre ret her. Jeg havde dog hverken sherry eller cashewnødder, og så tilsatte jeg også hvidløg og chiliflager.


Kylling og broccoli i wok
4-6 pers.
  • Olie til stegning
  • 500 g kyllingebryst i strimler
  • 2 æggehvider, let piskede
  • 60 g maizena
  • 2 løg i strimler
  • 2-3 fed hvidløg
  • Ca. 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 snackpeber
  • 1 broccoli i små buketter
  • 4 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. fishsauce
  • Egg nudles sv.t. 4-6 pers.

1. Varm olie op i en wok. Imens dyppes kyllingestrimlerne i æggehviden og derefter i majsmelet (+ salt og peber). Steg det i wokken lidt ad gangen. Det skal stege i 3-5 minutter indtil kyllingen er gylden og kun lige gennemstegt. Læg det færdigstegte kylling på en tallerken med køkkenrulle.
2. Varm wokken op igen med 1 spsk. olie. Steg løg, peberfrugt og broccoli i 4-5 minutter, indtil grøntsagerne er lidt bløde. Tilsæt soya og fishsauce.
3. Kom kyllingen tilbage i wokken og blandt det hele godt sammen i et minuts tid. 

4. Kog nudlerne let, og vend dem straks i grøntsagsblandingen.  

Lige nu sidder jeg i køkkenet og dufter til den kage, som jeg lige har taget ud af ovnen, og som vi skal have i morgen aften. Og det er ikke hvilken som helst kage. Det er Blomsterbergs citronmåne. Er der andre, som har prøvet den?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar